Cincisprezece copii au fost spitalizaţi la New York prezentând un sindrom misterios, posibil asociat cu noul coronavirus, a afirmat marţi primarul Bill de Blasio, care a emis o alertă sanitară de urgenţă, informează DPA, potrivit AGERPRES.

”Nu s-a înregistrat nicio victimă încă, dar suntem foarte îngrijoraţi de situaţia pe care o constatăm”, a scris edilul pe Twitter.

”Aflăm tot mai multe în fiecare zi despre felul în care COVID-19 afectează organismul. Este o boală crâncenă”, a adăugat el.

Primarul a sfătuit părinţii să solicite ajutor medical imediat dacă cei mici se confruntă cu febră persistentă, erupţii, dureri abdominale şi vărsături.

”Un sindrom pediatric inflamator multi-sistem, raportat recent de autorităţile din Regatul Unit, este de asemenea depistat în rândul copiilor şi tinerilor adulţi din oraşul New York şi din alte regiuni ale Statelor Unite”, a precizat departamentul de sănătate al oraşului New York într-un buletin dat publicităţii luni, adăugând că boala este ”potenţial asociată cu COVID-19”.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.