Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) lansează, sâmbătă, apelul de proiecte editoriale şi o nouă invitaţie adresată experţilor evaluatori, potrivit Agerpres.

„Mulţumită remarcabilei implicări a membrilor Consiliului AFCN, dorim să transmitem un semnal de întoarcere treptată la o stare de normalitate şi menţinem datele anunţate în calendarul de finanţare. În ciuda constrângerilor pe care pandemia le-a impus pentru moment sectorului cultural, avem încredere că în curând activităţile vor reveni la normal. Acest ‘test’ la care am fost, şi suntem, cu toţii supuşi, a revelat rolul esenţial pe care cultura scrisă îl are în bunăstarea emoţională a societăţii, în mod special în aceste zile” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Bugetul sesiunii III / 2020, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii, este de 800.000 de lei. Având în vedere bugetul disponibil Consiliul AFCN a stabilit trei secţiuni în cadrul cărora se pot propune proiecte: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale, Ediţii de poezie.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.