Americanul Kevin Harvick a câştigat, sâmbătă, cursa de la Pocono (Florida) din campionatul automobilistic nord-american NASCAR, la câteva zile după clasarea anchetei privind ştreangul descoperit în garajul pilotului de culoare Bubba Wallace, relatează AFP.

Campionul 2014 în NASCAR se află deja la a treia victorie în acest sezon şi ocupă primul loc în clasament cu 10 curse înainte de final.

Bubba Wallace, care s-a declarat "epuizat" de recentele evenimente, a terminat pe locul 22.

Ancheta FBI deschisă după descoperirea unui ştreang în garajul lui Bubba Wallace, la Talladega (Alabama), a stabilit că singurul pilot de culoare din NASCAR nu a fost ţinta unui act rasist.

FBI a conchis, graţie probelor fotografice, că frânghia agăţată la poarta garajului, în formă de ştreang, a fost plasată acolo în toamna trecută, a explicat NASCAR într-un comunicat.

Descoperirea frânghiei respective a provocat un val de emoţie, în contexul tensiunilor rasiale din Satele Unite. Frânghia sub formă de ştreang aminteşte de linşajele vizând populaţia de culoare în timpul perioadei sclavagistă şi segregaţionistă din SUA.
AGERPRES (AS/editor Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.