Clienţii companiei de hosting ROMARG au devenit, recent, ţinta unui atac de tip phishing, prin care utilizatorii serviciilor oferite primesc mesaje privind posibila suspendare a contului, avertizează reprezentanţii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), potrivit Agerpres.

„Aşa cum reiese din alerta publicată de companie, unii dintre clienţi ar fi primit e-mail-uri cu subiectul ‘Suspensie serviciu’, într-o limbă română imprecisă, cu greşeli gramaticale sau de exprimare (‘pentru a vă informa că contul dvs a fost suspendat’). Aşa cum se poate observa dintr-un mesaj primit de clienţii ROMARG, e-mail-ul vine de fapt de la o adresă care nu are legătură cu serviciul de hosting ([email protected])”, explică CERT-RO într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, atacatorii apelează la un element de presiune, urgenţa (suspendarea contului pentru neplata serviciului), indus pentru stimularea unei decizii rapide a utilizatorilor. Clienţii care doresc reînnoirea serviciului sunt direcţionaţi să acceseze un link din acest e-mail, care conţine un „formular de reînnoire”.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.