Organizatorii Transylvanian Barbeque Festival au anulat evenimentul ce urma să se desfăşoare luna aceasta în localitatea covăsneană Olteni şi l-au reprogramat pentru luna mai a anului viitor, potrivit AGERPRES.

„Din cauza stării de urgenţă actuale şi a restricţiilor privind libertatea de mişcare individuală, ediţia din acest an a Transylvanian BBQ Festival, programată iniţial pentru 15-17 mai, va fi anulată. Comunicăm continuu cu arbitrii competiţiei şi, tocmai din această cauză, data planificată festivalului de anul viitor a fost deja înscrisă în calendarul competiţiei Kansas City Barbeque Society (KCBS). Anul viitor, singura competiţie oficială KCBS din ţară va fi din nou găzduită de Castelul Mikó din Olteni, între 14-16 mai 2021”, au precizat organizatorii pe pagina de Facebook VisitCovasna.

La începutul acestui an, autorităţile covăsnene prognozaseră, pe baza estimărilor specialiştilor, că 2020 va fi un an de succes în domeniul turismului, iar pentru atragerea turiştilor se bazau foarte mult şi pe o serie de evenimente gastronomice consacrate, printre care şi Festivalul BBQ de la Olteni, însă turismul a fost „doborât” de coronavirus.

„Anul acesta ne-am aşteptat la cel mai mare număr de turişti în ultimii trei decenii, deoarece numărul celor care ne-au vizitat în lunile ianuarie şi februarie a fost cu 30% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. În această situaţie de criză, provocată de epidemie, cei care lucrează în domeniul turismului au ajuns să fie zilnic puşi în faţa unor noi provocări, urmând să se ajungă la un blocaj complet. Cei mai afectaţi sunt cei din industria hotelieră, industria alimentaţiei publice şi organizatorii de evenimente. Situaţia a devenit dramatică de la un moment la altul, rezervările făcute în judeţ au scăzut practic la zero pentru lunile martie şi aprilie”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Róbert Grüman.

Pe pagina Visit Covasna sunt prezentate şi o serie de interviuri cu tineri întreprinzători din industria turismului şi alimentaţiei publice, care vorbesc despre modul în care pandemia de coronavirus le-a afectat afacerile.

 

Integral pe www.agerpres.ro
Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.