Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a semnat contractele de executare a lucrărilor de modernizare a Drumului Judeţean 552 Craiova – Cetate, cu o lungime de 67,5 km, proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 49,6 milioane de euro, a anunţat duminică preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, potrivit AGERPRES.

Proiectul a fost împărţit în două loturi, iar licitaţiile au fost câştigate de asocierea SC Domarcons SRL – SC Erpia SA, cu o ofertă de 99.988.882,75 lei, inclusiv TVA, pentru primul tronson de 27,7 km, şi, respectiv, de asocierea Strade Bauunternehmung – SC Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, cu o ofertă de 99.382.303,21 lei, inclusiv TVA, pentru cel de-al doilea tronson de 39,8 km.

Ion Prioteasa a precizat că demersul presupune o contribuţie financiară considerabilă din partea instituţiei de peste 14 milioane de euro, contribuţie susţinută dintr-un credit contractat în acest sens.

„Licitaţia publică organizată pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a celor două loturi în care a fost împărţit drumul judeţean 552 Craiova – Cetate a fost finalizată. Mai mult, nu s-a înregistrat nicio contestaţie în termenul legal, astfel că în cursul acestei săptămâni a fost posibilă semnarea contractelor cu cele două asocieri de firme declarate câştigătoare. Ne aflăm foarte aproape de momentul în care vom emite ordinele de începere a lucrărilor, profitând de vremea favorabilă, dar şi de faptul că avem constructori diferiţi pentru cele două tronsoane, astfel că există toate condiţiile ca ele să fie abordate simultan şi, astfel, modernizarea să necesite doar jumătate din timpul de care ar fi fost nevoie dacă nu am fi avut ideea de a împărţi DJ 552 în loturi”, a afirmat Prioteasa, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

 

Integral pe www.agerpres.ro 

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.