Clienţii băncilor partenere care au obţinut suspendarea obligaţiilor de plată scadente în baza normelor băncilor, în acord cu creditorii, înainte de apariţia OUG nr. 37/2020, pot solicita, printr-o nouă cerere, aceleaşi condiţii de suspendare a plăţilor în baza prevederilor OUG 37/2020 pentru a prelungi cu până la 9 luni amânarea plăţilor, potrivit AGERPRES.

Precizarea vine din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), care a transmis, miercuri, unele clarificări destinate persoanelor fizice care au solicitat suspendarea rambursării ratelor la credite, în urma întrebărilor transmise de acestea prin platforma de sesizări creată de către Ministerul Finanţelor Publice despre implementarea OUG 37/2020.

Această prelungire se va realiza în acord cu creditorii şi numai dacă debitorul se încadrează în prevederile OUG nr. 37/2020, transmite Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, subliniază Fondul într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

În cazul clienţilor care au depus solicitări în baza normelor şi ofertelor proprii ale băncilor înainte de aprobarea OUG 37/2020, amânarea ratelor va fi decisă de băncile comerciale în conformitate cu acele oferte, potrivit FNGCIMM.

Fondul nu poate oferi garanţii pentru amânarea ratelor bancare prin OUG 37/2020 decât pentru acele scadenţe pentru care a fost depusă o cerere de amânare ulterioară datei de intrare în vigoare a actului normativ, atrage atenţia instituţia.

Potrivit sursei citate, mai multe instituţii de credit au informat în mod corect clienţii care au depus solicitări înainte de intrarea în vigoare a OUG 37/2020 că pentru a beneficia de suplimentarea perioadei de amânare faţă de ofertele băncilor va fi nevoie de o nouă cerere, care trebuie depusă până la data de 14 mai.

În cazul în care aceşti clienţi nu vor depune o nouă solicitare, vor putea obţine amânări la plata ratelor doar pentru scadenţele pe care le-au oferit băncile înainte de apariţia OUG 37/2020, se menţionează în comunicatul Fondului.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.