Purtarea unei măști de protecție în spațiile publice deschise este obligatorie în mai multe județe din țară, după ce soldul noilor cazuri de coronavirus a crescut alarmant de la o zi la alta.

Harta cu județele unde trebuie să purtăm o mască de protecție și în aer liber

Decizia de a se comporta măști de protecție iar în zonele publice în aer liber a fost propus de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a fost aprobat de Guvern, dar fiecare Comitet județean de urgență decide când și unde să stabilească această măsură, la propunerea DSP, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus în fiecare județ.

Argeș este primul județ stabilit purtarea obligatorie de măști în spații publice deschise. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis, începând de marți, că masca de protecție este obligatorie pentru toți rezidenții peste 5 ani, în toate spațiile publice și private închise și în aer liber, unde sunt mai mult de două persoane. Măsura a intrat în vigoare a doua zi dimineață.

Unde este obligatoriu să purtați măști de protecție
Unde este obligatoriu să purtați măști de protecție. Sursa foto: adevarul.ro

Arad

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Arad a stabilit unele măsuri obligatorii pentru a preveni răspândirea coronavirusului, inclusiv purtarea unei măști de protecție și în spații deschise, dacă sunt aglomerate, cum ar fi piețele, stațiile sau alte stații de transport public. Măsurile vor intra în vigoare la 1 august.

Botosani

Prefectura Botoșani a anunțat vineri că purtarea unei măști devine astăzi obligatorie în piețe, târguri, stații de autobuz, tramvaie, trenuri, precum și în unele zone pietonale sau aglomerate.

Dambovita

Dâmbovița este al doilea județ care a instituit această măsură. CJSU Dâmbovița a decis, miercuri, să impună purtarea unei măști de protecție în toate zonele aglomerate, inclusiv în cele din aer liber.

Galați

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis, miercuri, să impună obligația de a purta o mască de protecție de către toate persoanele din județ cu vârsta peste 5 ani, în spații aglomerate, închise sau deschise, începând cu 1 august. Persoanele care se angajează într-o activitate fizică intensă și / sau în condiții de muncă solicitante, cum ar fi temperaturi ridicate sau umiditate ridicată, nu vor fi obligate să poarte o mască.

Brașov

De asemenea, Comitetul Județean Brașov pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, ca purtarea unei măști de protecție să fie obligatorie, începând cu 1 august, în piețe și târguri, precum și pe arterele pietonale intens circulate din localitățile din județ.

vâlcea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a decis să poarte măști de protecție în spații deschise aglomerate din tot județul. Măsura este valabilă pentru persoanele care merg la târguri, piețe, piscine, piscine, gări, stații de autobuz, stații de transport public.

Iași

Comitetul Județean Iași pentru Situații de Urgență a analizat, joi, evaluarea făcută de DSP Iași cu privire la nivelul răspândirii infecției cu coronavirus în județ și a decis ca, între 1 și 14 august 2020, să se stabilească obligația de a purta o protecție. mască pentru toate persoanele prezente în spații publice în aer liber, pe întreg teritoriul Iași.

Prahova

Purtarea unei măști de protecție în spații deschise este obligatorie în județul Prahova începând cu 1 august. Purtarea unei măști este obligatorie în spații publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, zone de așteptare (stații de autobuz, platforme și altele asemenea), zone în care au loc sărbători publice sau pelerinaje, în afara atracțiilor turistice, între orele: 07.00 – 11.00 și 15.00 -23.00. Copiii sub 5 ani sunt scutiți de la această regulă.

Buzau

Masca protectoare este obligatorie începând de ieri în spațiile deschise aglomerate din județul Buzău. Masca este obligatorie în piețe, târguri, stații de autobuz, platforme, zone unde se organizează sărbători publice sau pelerinaje, în afara atracțiilor turistice.

Constant

Masca protectoare devine obligatorie începând cu 1 august în zonele de promenadă din stațiunile din Constanța, între 18-24. În plus, masca de protecție este obligatorie în județul Constanța în spațiile deschise în care se formează mulțimi: piețe, standuri, târguri, curți în afara lăcașurilor de cult, platforme stații, stații de autobuz.

Vrancea

CJSU Vrancea a adoptat o decizie care impune obligația de a purta o mască de protecție începând cu sâmbătă, în toate spațiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre piețe, târguri și standuri, stații de autobuz, gări și stații de autobuz, în parcările magazinelor, în timpul procesiunilor religioase, în curtea bisericii, dar și în parcuri, grădini publice și zone de agrement.

Giurgiu

CSJU Giurgiu a decis că de astăzi devine obligatoriu purtarea unei măști de protecție pentru toate persoanele prezente în spații publice deschise, cum ar fi: stânci, piețe deschise, târguri / cabine, stații, stații de autobuz, stații de transport public, parcuri, locuri de parcare .

Satu Mare

CJSU Satu Mare a adoptat, vineri, o decizie privind obligația de a purta o mască de protecție în spații deschise, respectiv pe piețele și târgurile din județ. Decizia intră în vigoare la 1 august, iar respectarea prevederilor sale va fi verificată de către echipe comune, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Locale și sunt vizați de piețele agroalimentare, târgurile județene, piața de vechituri și piața auto din Satu Mare.

Teleorman

CJSU Teleorman a decis obligația de a purta o mască de protecție în spații deschise aglomerate, respectiv piețe, târguri, tarabe, transport în comun, stații de autobuz, gări, stații de autobuz, parcuri, precum și în alte spații deschise unde sunt grupuri mai mari de 3 persoane.Sursa: PLAYTECH

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.