Peste 100 de pompieri militari şi jandarmi intervin sâmbătă în oraşele Uricani, Lupeni şi Aninoasa, din Valea Jiului, pentru a-i ajuta pe localnici la scoaterea apei din subsolurile şi anexele locuinţelor ce au fost inundate vineri de viitura care s-a produs pe Jiul de Vest.

"Un număr de 86 de pompieri militari cu ajutorul a 11 jandarmi ai IJJ Hunedoara, 12 ai Grupării mobile de jandarmi Timişoara, precum şi membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă sunt în teren pentru a sprijini populaţia din cele 384 de gospodării afectate de torenţii şi viiturile care au măturat ieri (vineri, n.r.) localităţile situate pe malul Jiului de Vest", precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara pe pagina de Facebook a instituţiei.

Echipele de intervenţie acţionează pentru scoaterea apei din subsoluri şi anexe în localităţile Uricani, Lupeni şi Aninoasa, folosindu-se de două motopompe de mare capacitate, trei motopompe remorcabile, nouă transportabile şi trei autospeciale.

Peste 380 de gospodării din opt localităţi ale Văii Jiului au fost afectate de inundaţiile care s-au produs vineri dimineaţa pe râul Jiul de Vest, 282 de persoane fiind evacuate din calea apelor, relevă un prim bilanţ al pagubelor dat publicităţii sâmbătă de Prefectura Hunedoara.

Au fost afectate opt localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.