Medicii de la Centrul de Transplant Renal din cadrul Spitalului ”Dr.C.I.Parhon” din Iaşi au efectuat patru transplanturi renale pe parcursul ultimelor 24 de ore, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Ionuţ Nistor, potrivit AGERPRES.

„Este o activitate foarte intensă în aceste zile la Spitalul Parhon, în condiţiile în care este singurul centru din ţară unde se continuă activitatea de transplant de rinichi. În cursul zilei de ieri o echipă de medici urologi din cadrul unităţii noastre s-a deplasat la Bucureşti pentru a preleva rinichii unei persoane aflate în moarte cerebrală şi pentru a-i aduce la Iaşi. Rinichii au fost transplantaţi în cursul nopţii de duminică spre luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr.C.I. Parhon”.

Potrivit sursei citate, beneficiarii sunt doi pacienţi din Iaşi care făceau dializă de mai mulţi ani, ambii bărbaţi. Unul dintre aceştia are 26 de ani. El făcea dializă din 2018. Cel de-al doilea este un bărbat în vârstă de 45 de ani, care făcea dializă din luna februarie a acestui an.

În prezent, medicii de la Centrul de Transplant Renal din cadrul Spitalului „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi se află în blocul operator pentru a efectua încă un transplant renal. Cel de-al patrulea transplant va fi efectuat tot în cursul acestei zile.

„În momentul de faţă mai există alţi doi pacienţi pentru transplant. Primul este deja în sala de operaţie, al doilea urmează să intre. Ei sunt beneficiarii unui alt donator, din Oradea. Şi pentru aceşti pacienţi este un efort care se face din partea echipei chirurgicale şi echipei de transplant pentru a le da o nouă şansă la viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iaşi.

 

Integral pe www.agerpres.ro
Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.