Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat documentul cu propunerile privind masurile de relaxare ce vor fi aplicate după data de 15 mai.

Documentul poate fi consultat pe pagina oficială a INSP, www.insp.gov.ro, în secţiunea Comunicate.

Cei interesaţi pot transmite observaţii şi propuneri la adresa de mail [email protected]

Documentul oficial are 16 pagini si mai jos cităm câteva dintre cele mai importante:

„Reguli de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înţelege activitatea desfăşurată în spaţii special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică.

2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37.0, sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii şi cu dezinfecţia mâinilor. Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele şi substanţele necesare.

4. Personalul angajat are obligaţia de a purta în permanenţă mănuşi şi mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului şi suprafeţelor de lucru.

5. Măştile de protecţie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânuşile vor fi dezinfectate după fiecare client. 6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore”.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.