Cercetătorii din Israel au izolat într-un laborator de cercetări biologice un anticorp ce deţine un rol cheie în lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat luni ministrul Apărării, care consideră că această reuşită reprezintă o descoperire importantă în cadrul eforturilor depuse în vederea dezvoltării unui tratament împotriva pandemiei de COVID-19, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

„Anticorpul monoclonal de neutralizare” dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR) „poate să neutralizeze boala cauzată de noul coronavirus în organismele purtătorilor”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett, într-un comunicat.

Comunicatul precizează că Naftali Bennett a vizitat luni sediul IIBR, unde a fost informat despre „o descoperire importantă pentru găsirea unui antidot împotriva noului coronavirus”.

Potrivit comunicatului, directorul IIBR, Shmuel Shapira, a spus că formula anticorpului specific a fost deja brevetată, iar autorităţile israeliene se află în prezent în căutarea unei companii internaţionale care să producă tratamentul la scală industrială.

IIBR coordonează eforturile depuse de Israel pentru dezvoltarea unui tratament sau a unui vaccin împotriva SARS-CoV-2, mizând inclusiv pe testarea probelor sangvine prelevate de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

Integral pe Agerpres.ro

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.