Llamele ar putea salva lumea. Pe cât de bizar sună, pe atât de adevărat poate fi, susţin cercetătorii belgieni, care au publicat rezultatele unui test, potrivit MEDIAFAX.

Acesti cercetători au extras anticorpi produşi de o llamă în vârstă de 4 ani, numită Winter, şi i-au folosit în laborator contra coronavirusului. Astfel, aceştia au reusit să neutralizeze virusul cu ajutorul sistemului imunitar al respectivului animal, scrie New York Times.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Cell, urmând să devină public în scurt timp. Potrivit New York Times, organismul uman poate produce un singur tip de anticorpi, pe când llamele produc două tipuri.

Aceşti anticorpi sunt similari, dar unul dintre tipurile de anticorpi produşi de llame sunt de câteva ori mai mici.

„Anticorpii llamelor sunt usor de manipulat”, a spus şi dr. Xavier Saelens, specialist în virologie moleculară la Unviersitatea din Gent. Daniel Wrapp, cercetător la Unviersitatea din Austin, Texas, a declarat că anticorpii produşi de rechini sunt de asemenea subiect de studiu, dar nu reprezintă un model atât de potrivit precum cei produşi de llame.

Portivit cercetătorilor, organismul llamelor reuşeşte să lupte eficient şi împotriva virusurilor SARS şi MERS.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.