Mii de israelieni au ieșit din nou în stradă, sâmbătă seara, pentru a cere demisia premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de corupție și administrare greșită a noii pandemii coronavirus și a crizei economice a acesteia, relatează AFP.

Manifestările au fost organizate în mai multe orașe israeliene, la intersecții sau pe poduri, iar protestatarii care purtau măști de protecție au afișat pancarte care îl acuză pe Netanyahu că nu a reușit acțiunile sale.

În Tel Aviv, sute de protestatari au protestat împotriva șomajului și a lipsei de ajutor guvernamental, potrivit presei locale.

Mai mulți protestatari s-au adunat și în fața reședinței premierului Netanyahu din Ierusalim, unde organizatorii au raportat prezența a mii de oameni care au cerut demisia sa. De asemenea, israelienii au demonstrat în fața reședinței private a premierului din Cezareea.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminare, iar rata șomajului a depășit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3,4% în februarie.

De câteva săptămâni, protestatarii au strigat nemulțumirea față de premierul Netanyahu, acuzat în noiembrie 2019 de corupție, fraudă și încălcarea încrederii.

Israel, o țară de nouă milioane de oameni, a înregistrat până în prezent oficial peste 72.000 de cazuri de contaminare și 523 de decese.

Confruntat cu un val de nemulțumire, premierul Netanyahu, care este la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 și 13 că „propagă protestatarii anarhiști de stânga”, acoperindu-și mitingurile în mass-media.

„Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a doborî un puternic prim-ministru de dreapta”, a declarat partidul Likud al premierului Netanyahu într-o postare pe Twitter luată de primul ministru. De asemenea, el a acuzat mass-media că a ignorat natura violentă a protestelor și solicită uciderea primului ministru și a familiei sale.

Sursa foto: Captura video

Sursa: G4MEDIA

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.