Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă semnarea Declaraţiei privind rolul culturii în timpul crizei COVID-19, alături de alţi 25 de miniştri din Uniunea Europeană, potrivit AGERPRES.

Acest document programatic reprezintă un prim rezultat concret al reuniunii informale a miniştrilor Culturii din 8 aprilie, organizate în sistem de videoconferinţă de către preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, transmis marţi AGERPRES, cu ocazia reuniunii au fost examinate consecinţele pandemiei COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative, în vederea adoptării unor măsuri de atenuare a efectelor negative ale crizei.

La conferinţa video au participat 26 de miniştri ai Culturii şi trei comisari – Vera Jourova, Mariya Gabriel şi Thierry Breton.

„Eforturile pe care le-am susţinut, pe plan naţional, pentru diminuarea efectelor negative cauzate de criza COVID-19 asupra sectoarelor culturale şi creative sunt dublate de o asumare din partea fiecărui stat membru al Uniunii Europene. Este necesară continuarea demersurilor pentru a sprijini revenirea cât mai rapidă a acestor industrii. Declaraţia reafirmă solidaritatea faţă de artişti, jurnalişti şi faţă de toţi cetăţenii Uniunii Europene, pentru care formele de exprimare culturală sunt o necesitate în viaţa de zi cu zi”, a menţionat Bogdan Gheorghiu, citat în comunicat.

Integral pe Agerpres.ro

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.