Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş efectuează o anchetă epidemiologică la un cămin de bătrâni din comuna Ceauşu de Câmpie, după ce 12 din cei 16 locatari, plus trei membri ai personalului de îngrijire, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, potrivit AGERPRES.

„În centrul de îngrijiri persoane vârstnice în care se aflau 16 persoane rezidente, 12 persoane au ieşit pozitive, două negative şi unul incert. A fost şi un deces acolo. Iar dintre personalul de îngrijire au fost testate, iar trei au fost negative şi trei sunt pozitive. Persoanele pozitive sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar ancheta epidemiologică este în curs. Persoanele vârstnice sunt peste 60 de ani, cu patologii diverse. Iar în cazul decesului se urmează procedura de recoltare de produs biologic şi se trimite la Institutul Cantacuzino din nou pentru determinare. Ancheta va stabili în cele din urmă de unde a pornit link-ul epidemiologic. Testarea s-a făcut din cauză că unul dintre rezidenţi a avut simptomatologie şi s-a prezentat la SMURD, unde a fost rezultat pozitiv, iar în urma rezultatului am decis testarea tuturor rezidenţilor şi a personalului existent la momentul respectiv în unitate”, a declarat presei, luni, directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade, a arătat că în urmă cu două zile spitalul a fost anunţat de către DSP Mureş cu privire la diagnosticarea pozitivă a unor asistenţi de la un cămin de bătrâni privat.

 

Integral pe www.agerpres.ro
Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.