Peste 37.000 de IMM-uri s-au înscris până în acest moment pe portalul IMM Invest, iar 20.139 de cereri au fost trimise spre băncile alese de participanţi, a declarat, luni, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Dumitru Nancu, potrivit AGERPRES.

„Până în prezent avem un număr de 37.089 de IMM-uri, iar către bănci au fost trimise 20.139 de cereri. Sistemul merge foarte bine”, a precizat Nancu.

El a menţionat că ritmul de înscriere a scăzut la 3.000-4.000 de cereri pe zi. „Urmează ca de astăzi băncile să ne transmită spre garantare şi sperăm mâine să începem să semnăm primele contracte”, a afirmat Nancu.

Nu în ultimul rând, şeful Fondului de Garantare a subliniat că 150 de angajaţi au procesat cererile în perioada minivacanţei de 1 Mai, adăugând că în cadrul acestui program nu se aplică regula primul venit-primul servit.

Aplicaţia Programului IMM Invest România a fost lansată iniţial pe data de 17 aprilie, dar aceasta s-a blocat exact la momentul deschiderii, după ce au fost primite 397.000 de accesări pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni. Procedura de înscriere în Programul IMM INVEST România fost reluată de la zero începând cu data de 28 aprilie, ora 9:00.

 

Integral pe www.agerpres.ro
Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.