Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a caracterizat luni drept „speculații” declarațiile liderilor americani, care spun că dețin probe care atestă că noul coronavirus provine dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan. Șeful diplomației americane Mike Pompeo a afirmat duminică că dispune de „un număr semnificativ de probe”.

Foto: Hepta.ro

„Noi nu am primit niciun fel de date, nici probe specifice din partea guvernului american cu privire la presupusa origine a virusului, deci pentru noi rămâne o speculație”, a declarat Michael Ryan, director de programe de urgență la OMS, într-o conferință de presă online de la sediul organizației din Geneva.

Șeful diplomației americane Mike Pompeo a afirmat că „nu este pentru prima dată” când China pune astfel „lumea în pericol” din cauza „laboratoarelor care nu respectă normele”.

Mike Pompeo a afirmat duminică, în emisiunea „This Week” de la ABC, când a fost întrebat dacă el crede că este un virus creat de om sau modificat genetic: „Cei mai buni experți par să gândească până acum că este creat de om. Nu am motive să nu îi cred în acest moment”.

Joi, Donald Trump a declarat că se gândește la noi taxe contra Beijingului după ce, potrivit președintelui american, a devenit sigur că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan și nu dintr-o piață locală de animale.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.