Guvernul Orban nu va crește pensiile atât cât prevede Legea pensiilor. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat vineri, la finalul ședinței de Guvern, că pensiile vor fi majorate cu 40%, așa cum prevede legea, dar pe etape, în mai multe etape.

Pensii 2020. Este vestea anului pentru milioane de pensionari. Câți bani în plus se acordă de la stat

Guvern a decis că nu va crește pensiile așa cum ar fi trebuit, cu 40% de la 1 septembrie. Ministrul Finanțelor a anunțat vineri seară că pensionarii vor primi ceva în plus pentru pensionare, pe pagina sa personală de Facebook. Asa de Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor din Guvern, Ludovic Orban, le promite pensionarilor o pensie ca niciodată până acum

Deși traversăm cea mai mare criză economică, vom crește și pensiile. În acest an, obiectivul nostru este ca pensionarii să primească suplimentar lunar, prin creșterea punctului de pensie, cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată.„, A scris Florin Cîțu, pe Facebook. Astfel, PNL le promite pensionarilor o creștere de cel puțin 10% a pensiilor, în prima fază, adică anul acesta.

Pensiile nu vor fi majorate așa cum prevede Legea pensiilor
Pensiile nu vor fi majorate așa cum prevede Legea pensiilor

Cât vor crește pensiile pentru milioane de pensionari

Deoarece situația economică este așa cum o știți, un lucru este sigur. Indemnizațiile vor crește cu 20%, iar pensiile cu cel puțin 10%. Părerea mea este că în jur de 14% va fi o creștere. Și vom amăgi celelalte creșteri în viitor pentru a ajunge la ceea ce spune legea. Ceea ce este cert este că vor crește, indiferent de situația în care ne aflăm. Sperăm că prin măsurile luate, unii criticați, vom echilibra situația economică cât mai curând posibil.

Am încercat să creștem aceeași sumă pentru toată lumea. Nu am găsit soluția constituțională. Vreau să mai fac un punct. Ca să fim sinceri, am încercat să găsim o soluție care să crească toată lumea cu aceeași sumă. 300 de lei și pentru cel care are 700 de lei și pentru cel care are 3.000 de lei. Nu am găsit o soluție constituțională și am putea fi contestat. Ne-ar fi plăcut o astfel de măsură„, A spus Virgil Guran, deputat PNL.Sursa: PLAYTECH

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.