Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, şi europarlamentarul Dragoş Pîslaru au dezbătut, miercuri, în cadrul unei şedinţe a Celulei executive de criză a formaţiunii, măsurile propuse în Planul PLUS de relansare economică post-criza COVID-19, pe termen scurt şi mediu, care vor fi transmise Guvernului Orban, potrivit AGERPRES.

Conform unui comunicat PLUS, Dacian Cioloş a arătat că aceste proiecte „pot fi realizabile dacă România se racordează la planul de relansare al Comisiei Europene, unde sunt şi instrumente de finanţare pentru cele mai multe dintre ele”.

„Transformarea României într-o mare şcoală prin dobândirea de competenţe pentru viitor (digitale) este o idee care poate salva mulţi oameni din şomaj. Avem peste un milion de români trimişi în şomaj tehnic sau definitiv. Mai avem alte aproape două milioane de români care lucrează poate de acasă. Aceşti oameni trebuie să primească şanse de recalificare”, a precizat Cioloş.

„PLUS cere în acelaşi timp Guvernului înfiinţarea cu celeritate a Băncii pentru Dezvoltare ca bancă naţională promoţională (NPB), folosind astfel studiul de fezabilitate deja realizat de BEI în anii anteriori. România este una dintre ultimele state membre ale UE care nu are o astfel de structură, având astfel un ecosistem financiar incomplet, tocmai pe timp de criză”, se arată în comunicat.

„E nevoie de acest exerciţiu de transparenţă a Guvernului Orban pentru că sunt multe întrebări dinspre populaţie cu privire la numărul mare de amenzi care s-au dat în această perioadă, la contracte cu atribuire directă unde există neclarităţi şi alte achiziţii unde, cel puţin din informaţiile publice, nu găsim justificări şi argumente clare. Cred că în mod normal Guvernul actual trebuie să facă acest audit singur şi să-l publice, ca exerciţiu normal de transparenţă în relaţia cu cetăţenii”, a declarat liderul PLUS.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.