Poliţia marocană a anunţat că a capturat sâmbătă aproape şase tone de răşină de canabis şi un număr considerabil de arme în Sahara Occidentală, într-o operaţiune care a dus la arestarea a 14 persoane, transmite AFP.

''Percheziţiile desfăşurate într-o zonă sahariană la circa 30 de kilometri de Laayoune (principalul oraş din Sahara Occidentală) au permis capturarea unui pistol Kalaşnikov şi 66 de cartuşe, a unei puşti de vânătoare şi 114 cartuşe, în afară de cele 216 pachete de droguri cu o greutate totală de 5,8 tone'', a indicat într-un comunicat Direcţia generală a siguranţei naţionale din Maroc (DGSN).

Nu a fost precizată destinaţia presupusă a drogurilor confiscate.

Operaţiunea a condus la arestarea a 14 indivizi, dintre care un mauritan şi un senegalez, suspectaţi de legături cu o reţea infracţională activă în traficul internaţional de droguri şi substanţe psihotrope, a precizat comunicatul citat.

Poliţia marocană anunţă constant capturarea unor cantităţi mari de canabis, destinate Europei.

Marocul este una din principalele ţări producătoare de canabis din lume, cultivat mai ales în regiunea muntoasă Rif, din nordul ţării. În 2019, aproximativ 179 de tone de canabis au fost capturate în Maroc, conform unui bilanţ oficial.AGERPRES/(AS – autor: Tudor Martalogu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.