Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, în care a criticat decizia CCR de ieri. De asemenea, președintele, a criticat dur PSD-ul pentru deciziile și ideile luate de acest partid în ultima perioadă.

Foto: Administratia Prezidentiala

Șeful statului a precizat că fără aceste amenzi, „morții pe care azi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”.

– Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistență, solidaritatea și tăria de caracter a societății și a politicienilor. Acum se diferențiază cei curajoși de cei iresponsabili, de profiroti și populiștii care fac priomisiuni.

– Sunt pe deoparte românii care respectă restricțiile, guvernanții care au luat măsuri corecte. Pe de cealaltă parte îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție și proastă guvernare. PSD, fac tot posibilul că reconstrucția să eșueze.

– România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a proteja românii de coronavirus. Am văzut cu ce satisfacție au primit unii ieri decizia CCR de declarare a amenzilor neconstituțională. Interesul politic e mai presus decât oamenii pentru ei.

– Amenzile au fost utile. O spun cu toată responsabilitatea. Fără aceste sancțiuni morții pe care acum îi plângem ar fi fost mult mai mulți.

– Pericolul nu a trecut ieri odată cu decizia CCR. responsabilitatea e aceeași. regulile și sancțiunile nu au alt scop decât protejarea sănătății și a vieții fiecăruia dintre noi. Numai respectând aceste reguli putem să revenim la viața noastră.

– Politicienilor le cer să înceteze să mai pună în pericol viață cetățenilor.

– PSD a lucrat în parlament, mult și prost, toxic, a coninuat să facă ce știe mai bine. Este ușor să uităm ce reprezintă acest partid, care a fost pe punctul de a a aruncă țară cu zeci de ani în urmă.

– Dau doar două exemple de legi acre ar fi dăunat bugetului: legile PSD de suspendare a plăților la credite și utilități.

– CEDO a dat o decizie care ne-a arătat tuturor care era agenda reală a PSD. A venit la putere pentru a-i alungă de la putere pentru cei competenți, pentru a scapa de urmărirea penală. Dovedesc că nu au abandonat controlul asupra justiției.

– PSD a rămas același partid preocupat de a-și salva baronii. PSD era ocupat zilele trecute să reglementeze privilegii în Parlament. Vrea să le permită celor cu dosare penale să candideze la primării.

– PSD vrea să dea legi cu dedicație pentru baronii săi. Să ne amintim cum în 2018 și 2019 PSD a încercat să pună pe butuci ICCJ.

– Modul conjuncturat al PSD de a legifera a condus la ani pierduți pentru România. Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza câtă vreme PSD are majoritate parlamentară.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.