Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), cea de-a 19-a ediție a anului 2020, s-a deschis vineri seara, cu o proiecție de gală în Piața Unirii din Cluj Napoca. Președintele festivalului, regizorul Tudor Giurgiu, a subliniat că evenimentul va avea loc în condiții de siguranță sporită, pentru a limita răspândirea epidemiei Covid-19.

Pentru această ediție a TIFF, Giurgiu recomandă în special retrospectiva Federico Fellini, care oferă filmatorilor posibilitatea de a vedea în versiuni restaurate filmele marelui cineast italian. O altă recomandare este și filmul „Thalasso”, cu Michel Houellebecq și Gerard Depardieu.

„Mă bucur că suntem primul mare festival de film din Europa care practic își reia călătoria. Vom fi urmăriți de festivaluri la Sarajevo, Veneția și altele. Există un mare interes pentru a vedea cum se întâmplă un astfel de festival în timpuri complicate. Este important că suntem aici, chiar și în număr mai mic decât în ​​ceilalți ani. Va fi un festival de lumină, cu multe nopți nedormite, cu proiecții în aer liber, cu locuri pe care clujenii le vor redescoperi. Pariul din acest an este să găsești senzația a unei vieți normale, un sentiment bun că TIFF se apropie de ceea ce a fost de 18 ani „, a spus Tudor Giurgiu, citat într-o declarație transmisă sâmbătă de organizatori.

Programul TIFF este consecvent atât în ​​timpul zilei, cât și seara.

„Începând de sâmbătă, vom începe dialogurile cu invitații festivalului, în primele două zile cu Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, respectiv cu sportivul Horia Tecău”, a transmis Tudor Giurgiu.

Cea de-a 19-a ediție a TIFF s-a deschis cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice La Belle Epoque / The Most Beautiful Years (regia Nicolas Bedos). Evenimentul a avut loc în condiții de siguranță sporită, toți cei prezenți fiind încurajați să respecte cu strictețe condițiile de distanțare.

Proiecția de gală din Piața Unirii s-a deschis cu un moment de muzică originală: Sync the Classics – un nou concept al compozitorului și producătorului clujean, Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.

Sursa foto: Facebook / Cluj Napoca / gala TIFF

Sursa: G4MEDIA

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.