Prefectura Hunedoara anunță că purtarea unei măști de protecție a devenit obligatorie, începând de sâmbătă după-amiază, în spații publice deschise din tot județul, având în vedere că autoritățile au constatat o tendință crescândă a ratei de infecție cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Vasilică Potecă și impune obligația de a purta o mască de protecție de către toate persoanele prezente în spații publice deschise de la târguri, piețe, locuri de pelerinaj sau servicii religioase. Masca trebuie, de asemenea, purtată la evenimente culturale, artistice și sportive, în stații, stații de autobuz și stații de autobuz.

„În condițiile de manifestare a unei tendințe crescânde a ratei de infecție cu virusul SARS-Cov-2 în rândul populației județului Hunedoara, începând cu data de 01.08.2020, ora 18.00, în timpul stării de alertă, se stabilește obligația de a purta o mască de protecție. , pentru a acoperi nasul și gura, de către toate persoanele de pe teritoriul județului Hunedoara, prezente în spații publice deschise de la: târguri, piețe, locuri de pelerinaj / servicii religioase, evenimente cultural-artistice / sportive (pentru public), stații / stații de autobuz, stații de autobuz ”, este prezentat în Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Copiii sub 5 ani sunt scutiți de a purta o mască de protecție.

Conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei COVID-19, în județul Hunedoara, s-au înregistrat 975 de cazuri pozitive până sâmbătă, în creștere cu 14 față de ziua precedentă.

Sursa foto pe fondul Foto / Octav Ganea

Sursa: G4MEDIA

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.