Rezultatele finale la Evaluarea Naţională din acest an, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afişate, sâmbătă, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC).

După afişarea primelor rezultate la evaluarea naţională, au fost depuse 15.275 de contestaţii.

Din totalul celor 15.275 de contestaţii, la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii.

"15.275 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele din sesiunea curentă a evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 – 23.761", preciza MEC.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Bucureşti (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710) iar cele mai puţine – sub 100 de contestaţii – în judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85).

Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Evaluarea naţională a fost susţinută în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Absolvenţii de gimnaziu care la evaluarea naţională au avut temperatura peste maximul admis, care au fost în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu au venit din alte motive medicale pot participa săptămâna viitoare la sesiunea specială a examenului.

Luni, ei vor susţine proba de Limba şi literatura română şi marţi – pe cea la Matematică.

Media generală obţinută la evaluarea naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie şi repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie. AGERPRES/(AS – autor: Iulia Carciog, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.