Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a participat la evenimentul Consiliului Român al Ligii Navale a Statelor Unite, reiterând ipoteza că unii dintre soldații care vor fi retrași din germani vor fi instalați în țara noastră.

„Sunt sigur că mulți dintre voi au auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca urmare a noii noastre politici strategice de apărare. România este un aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi complet protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali ai strategiei de apărare a Statelor Unite și NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea frontierelor sale „, a declarat Zuckerman, în discursul său prezentat în timpul acestui eveniment.

Vă reamintim că SUA este pregătită să retragă 11.900 de soldați din Germania, pe care îi va distribui altor țări membre NATO din regine, inclusiv România. Informațiile privind repoziționarea armatei americane au fost confirmate și de președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat că se așteaptă ca unii dintre ei să fie relocați în România.

„Cei aproape 4.500 de soldați ai Regimentului 2 Cavalerie se vor întoarce în Statele Unite, în timp ce alte trupe vor continua să fie dislocate în rotație, spre estul Alianței, în zona Mării Negre. De asemenea, intenționăm să rotim trupele din noul a înființat Departamentul 5 în Polonia „, a declarat Mark Esper, secretarul de stat al Pentagonului.

Sursa foto: Facebook / Ambasada Statelor Unite la București

Sursa: G4MEDIA

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.