Montări de marcă din repertoriul Teatrului Naţional ''I.L.Caragiale'' din Bucureşti vor putea fi urmărite de spectatorii americani, graţie unui parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York, primul spectacol – "Două loturi" – urmând a fi difuzat sâmbătă.

"Din dorinţa de a veni şi în întâmpinarea iubitorilor de teatru de pe alte meridiane, Teatrul Naţional 'I.L.Caragiale' a încheiat un parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York, răspunzând solicitării acestuia de a prezenta, în premieră pentru publicul din Statele Unite – alcătuit în primul rând din americani, dar şi din diaspora română – câteva dintre spectacolele de marcă din repertoriul TNB, în cadrul programului intitulat Digital Stage, derulat de ICRNY", informează TNB, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Înregistrări subtitrate în engleză ale acestor spectacole vor fi puse la dispoziţie online de către TNB, fiind difuzate la ora 8,00 p.m. (ora New York-ului), ora 3,00 a.m. (ora Bucureştiului).

"Prima transmisie din această serie are loc sâmbătă şi oferă spectatorilor americani prilejul de a viziona în premieră, pe pagina de Facebook a ICRNY, în live streaming, spectacolul 'Două loturi' ('Lottery Tickets'), adaptarea după nuvela cu acelaşi titlu de I.L.Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, spectacol din repertoriul curent al TNB, a cărui premieră a avut loc în 2012, în cadrul 'Anului Caragiale'", precizează sursa citată.

Spectacolul i-a adus regizorului Alexandru Dabija premiul pentru Cel mai bun regizor la Gala UNITER din 2013 şi alte două distincţii scenografului Helmut Sturmer: Premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala UNITER şi Premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Româneşti.

Totodată, spectacolul a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM ("Madach International Theatre Meeting"), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival, iar în 2017 la Festivalul Internaţional "EUROKONTEXT s.k.", de la Bratislava, Slovacia, bucurându-se de o excelentă primire la ambele evenimente.

Următoarea premieră a seriei Digital Stage va fi spectacolul "Furtuna" după William Shakespeare (regia Alexander Morfov), care urmează să fie difuzat de TNB pentru ICRNY în 5 iulie. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.