Spitalul Judeţean Timişoara va primi, în cel mult două săptămâni, un computer tomograf de ultimă generaţie, care va funcţiona pe întreaga perioadă a pandemiei ca triaj suplimentar, pentru scanarea pulmonară a tuturor pacienţilor suspecţi care ajung aici, dar care nu vor mai trece prin interiorul unităţii spitaliceşti în perioada dintre testarea COVID-19 şi primirea rezultatelor, a declarat miercuri managerul unităţii, dr. Raul Pătraşcu, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestuia, astfel, se va reduce şi mai mult riscul de contaminare a spaţiilor şi a personalului angajat, deşi există deja circuitele şi triajul epidemiologic necesare.

„Computerul tomograf (CT) va veni într-un container special, cu toate avizele Direcţiei de Sănătate Publică şi CNCAN, pentru a putea fi pus în funcţiune şi va funcţiona pe toată perioada pandemiei ca triaj pentru toţi pacienţii suspecţi. Containerul va fi amplasat în deplină siguranţă, lângă spaţiul de triaj de la Unitatea Primiri Urgenţe, iar pacienţii suspecţi care au nevoie de testarea COVID-19 până la primirea rezultatelor testului vor fi scanaţi pulmonar în acel CT”, a detaliat Pătraşcu.

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.