Managerul general al Maternităţii „Bega” din Timişoara, dr. Marius Craina, declarată unitate COVID pentru tratarea pacientelor, a gravidelor şi nou-născuţilor cu coronavirus, a precizat că, în cele şase săptămâni de activitate nu a fost contaminat niciun cadru medical, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestuia, toţi angajaţii au făcut mai multe exerciţii de îmbrăcare cu echipamentul de protecţie, iar circuitele epidemiologice se respectă cu stricteţe.

„După mai mult de şase săptămâni de activitate medicală în condiţii de pandemie, am marea bucurie să vă anunţ că până în prezent raportăm zero cadre medicale infectate la Maternitatea ‘Bega’ din Timişoara, unde avem gravide, mame şi nou născuţi trataţi COVID-19. Toţi cei care au activat în zona roşie, până în prezent, au fost testaţi începând cu săptămâna trecută şi cu bucurie vă anunţ că toate testele au fost negative. Testarea va fi efectuată periodic, pentru întreg personalul”, a afirmat duminică Marius Craina pe pagina de Facebook.

El a arătat că, încă de la începutul lunii martie, când în clinică se tratau toate categoriile de paciente, a înţeles că pentru a preveni infectarea pacientelor şi a personalului medical, trebuia în primul rând asigurat un triaj riguros, protecţia corespunzătoare a personalului şi a pacientelor internate şi, nu în ultimul rând, asigurarea unor circuite epidemiologice.

 

Integral pe www.agerpres.ro 

Sursa: AGERPRES

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.