Înscrierile în prima etapă a fazei naţionale de selectare a lotului României, care va participa la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2020 (ECSC) din acest an, se vor încheia pe 8 mai, în timp ce preselecţia candidaţilor va avea loc online, în perioada 9 – 10 mai, arată datele Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), potrivit AGERPRES.

Pentru faza de preselecţie naţională înscrierile se pot face pe site-ul cybersecuritychallenge.ro, iar la concurs sunt pot participa tineri cu vârsta de până la 25 de ani, pasionaţi de securitate cibernetică.

Conform programului etapei naţionale, publicat pe site-ul dedicat, în intervalul 9 mai, ora 12:00 – 10 mai, ora 12:00, va avea loc prima sesiune de calificare (online), iar primii 15 clasaţi din fiecare categorie (juniori/seniori) se vor califica pentru următoarea etapă. De asemenea, în perioada mai – septembrie 2020 vor avea loc participări la competiţii de tip CTF (Capture The Flag), în regim online, iar în luna septembrie va fi organizată o sesiune de training şi testare (bootcamp), timp de cinci zile, cu specialişti din domeniu. Pe parcursul acestei sesiuni, vor fi organizate exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering şi abilităţi de prezentare.

Testarea candidaţilor cuprind o serie de reguli, precum: orice tentativă de atac prin metode de tip Denial Of Service a scoreboard-ului sau a celorlalte servicii va conduce la descalificare; clasificarea câştigătorilor se face după punctajul total la sfârşitul competiţiei naţionale; în caz de egalitate, departajarea se va face după timpul de execuţie a task-urilor.

Potrivit organizatorilor, tinerii interesaţi de dezvoltarea abilităţilor tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică pe platforma online cyberedu.ro, un spaţiu digital în care se regăsesc majoritatea exerciţiilor propuse în faza naţională şi faza internaţională de la ECSC19 dar şi alte exerciţii construite pentru competiţii de securitate cibernetică internaţionale.

CERT-RO precizează faptul că primii trei clasaţi la sfârşitul etapei online vor primi premii din partea organizatorilor şi a partenerilor.

Informaţii legate de testarea efectivă sunt disponibile la adresa https://www.cybersecuritychallenge.ro/etapa-national/.

Integral pe Agerpres.ro

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.