Oficialii venezueleni au declarat că au contracarat duminică dimineaţa o tentativă de invazie pe apă din partea unui grup de mercenari înarmaţi susţinuţi de SUA şi Columbia. În urma ciocnirii dintre forţele de ordine din Venezuela şi atacatori, opt au fost ucişi şi doi reţinuţi, informeaza mediafax.ro

Autorităţile au interogat supravieţuitorii şi au descoperit asupra lor paşapoarte peruane, arme de mare calibru, telefoane prin satelit, uniforme şi căşti cu însemnele Statelor Unite. Bărcile de mare viteză ar fi plecat de pe coasta columbiană cu scopul de a răsturna conducerea preşedintelui Nicolas Maduro. Grupul a debarcat pe coasta La Guaira, în apropiere de capitala Caracas.

Ministrul de interne Nestor Reverol a declarat într-o emisiune televizată că mercenarii urmăreau să destabilizeze conducerea din Caracas prin asasinate şi acte de terorism îndreptate împotriva liderilor guvernului venezuelean. Oficialii americani şi columbieni au negat implicarea în acest incident. Atât Columbia cât şi Statele Unite au negat cu vehemenţă în repetate rânduri acuzaţiile anterioare susţinute de autorităţile venezuelene că ar sprijini comploturi militare îndreptate împotriva guvernului socialist. Liderii de opoziţie au respins întregul incident şi l-au catalogat drept înscenare.

Aceştia susţin că presupusul atac este o încercare a guvernului de a distrage atenţia de la devăratele probleme cu care se confruntă poporul venezuelean. Regimul Maduro este cunoscut pentru utilizarea dezinformării pentru a muta atenţia publică din calea administrării defectuoase a Venezuelei.

Integral pe mediafax.ro

Distribuie Pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.